Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 00:00

67 θέματα και προϋπολογισμός 2018 στην ίδια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

lotzia

67 θέματα και προϋπολογισμός 2018 στην οικονομική επιτροπή στην ίδια συνεδρίαση. Όλα στο ίδιο τσουβάλι. Τι φοβάται η Δημοτική Αρχή και υποβαθμίζει τόσο σημαντικά θέματα;

Σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου με ημερήσια διάταξη που αποτελείται από 61 τακτικά θέματα και 8 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Τα δύο πρώτα θέματα από τα 69 είναι

  1. 1. Έγκριση σχεδίου τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου έτους 2018
  2. 2. Ψήφιση προϋπολογισμού 2018 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης

Τι παρατηρεί κανείς

  1. Τα δύο ίσως σπουδαιότερα θέματα του Δήμου, που καθορίζουν τις επιλογές και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος την επόμενη περίοδο, «στριμώχνονται» για να χαθούν και να υποβαθμιστούν.
  2. Γίνεται ταυτόχρονη συζήτηση προγράμματος έργων και προϋπολογισμού. Μα ο προϋπολογισμός για την σύνταξη του απαιτεί ψηφισμένο και εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα.
  3. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομοθέτης προβλέπει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει τον προϋπολογισμό σε ειδική για το σκοπό αυτό συνεδρίαση (αποκλειστικό θέμα συνεδρίασης- ν. 4172/2013 άρθρο 6 )

Αν, όπως αναφέρει η νομική τεκμηρίωση του Δήμου δεν συντρέχει λόγος για τη μη ταυτόχρονη συζήτηση προγράμματος έργων και προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή, γιατί άραγε ο νομοθέτης την απαγορεύει σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και απαιτεί πρώτα απόφαση τεχνικού προγράμματος και σε άλλη ειδική συνεδρίαση συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού; Αν για παράδειγμα αλλάξει από τη συζήτηση το πρόγραμμα τεχνικών έργων ή δεν ψηφιστεί το θέμα, τότε πως μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε συζήτηση για τον προϋπολογισμό; Ή οι διαδικασίες θεωρούνται τυπικές λόγω της μεγάλης πλειοψηφίας που παρέχει ο νόμος του «Καλλικράτη»;

Η Δημοτική Αρχή με την επιλογή αυτή οδηγεί σε υποβάθμιση την Δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Δική της η επιλογή , δικό της και ο δρόμος.

 

Δημοφιλή

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Δημοτική Κίνηση
"Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες"
Γιαννίκου 32-34
Ηράκλειο ΤΚ:71201
Τηλέφωνο :2810-241538
e-mail: filopolis@filopolis.gr

                        Επικοινωνία με τις διαμερισματικές ομάδες
Ομάδα 1ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε Ν. Αλικαρνασσού
Ομάδα 2ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Γοργολαΐνι
Ομάδα 3ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Τεμένους
Ομάδα 4ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Παλλιανής
Ομάδα Δημοτικής Κοινότητας Βασιλειών