ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αριστείδης Αθανασάκηςathanasakis

Γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Αντωνίου Αθανασάκη και της Ευαγγελίας Κουμπενάκη. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο παππούς του Αριστείδης Κουμπενάκης, το καφεκοπτείο Κουμπενάκη (νυν Αθανασάκη) μέλος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου. Είναι άγαμος.
Σπούδασε μάρκετινγκ στην Αθήνα. Κατέχει πτυχίο αγγλικής και γερμανικής γλώσσας. Διετέλεσε μέλος της αντιμνημονιακής κίνησης πολιτών ''Πολίτες κατά του χρέους'', της ομάδας αλληλεγγύης ''το Σκουτελικό'' και είναι εκλεγμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του Δ.Σ. του ζωόφιλου σωματείου ''Ζωόφιλη δράση''.

alexakiΕλένη Αλεξάκη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1963. Αποφοίτησε απ' το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, Ψυχολογία όπου εκτός απ' τις σπουδές της ήρθε σ' επαφή με το Οικολογικό κίνημα, εν τη γεννέση του, και συμμετείχε στο πρώτο οικολογικό σεμινάριο. Απ' το χειμώνα του '88-'89 ζει ξανά στο Ηράκλειο και εργάζεται ως ψυχολόγος. Παράλληλα συμμετέχει στις δράσεις των Οικολόγων Εναλλακτικών Ηρακλείου. Βρίσκεται πάντα κοντά σε θέματα ψυχικής υγείας και παιδείας μέσα από τη δουλειά της αλλά και σαν μέλος των Δ.Σ. συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Λάτρης των αθλημάτων στη φύση (σπηλαιολογία, ορειβασία, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία). Γνωρίζει καλά 3 γλώσσες. Οραματίζεται μια πόλη όπου ο καθένας θα μπορεί να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του σε ένα αειφόρο και δίκαιο πολιτισμό όπως τον δικαιούται σε μια πόλη με τόσο φυσικό, πολιτισμικό και ανθρώπινο πλούτο. 

antonopoulos

Αντώνης Αντωνόπουλος

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, όπου και τελείωσε και την βασική εκπαίδευση. Στη συνέχεια στην Αθήνα για σπουδές.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή (Πύργος, Πάτρα, Αθήνα, Κρήτη) αρχικά ενταγμένος στο ΚΚΕ απ' όπου αποχώρισε το 1980. Έκτοτε παρέμεινε ενεργός πολίτης μέχρι την ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού όπου συμμετέχει ενεργά και μετά τη διάσπαση και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Τοπογράφος με χρόνια απασχόληση σε μεγάλα δημόσια έργα.
Τώρα ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο με τη σύζυγό του Βαγγελία Μουδάτσου και το γιό τους Φαίδωνα.

apostolakis

Δημήτρης Αποστολάκης

Δάσκαλος, μέχρι πρόσφατα Δ/ντής του 50ου Δημ. Σχολείου Ηρακλείου. Παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Μαραγκουδάκη Λίτσα, με δύο παιδιά τον Άρη, εργαζόμενο μετανάστη στην Αγγλία και τη Μαριλένα, άνεργο Νηπιαγωγό.
Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΑΠ, Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ΕΚΕΠΙΣ & Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Είναι Πτυχιούχος Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Κρήτης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επίσης είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων, ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου.
Συνδικαλιστικά ενεργοποιείται ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπ/ση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), Παράρτημα Κρήτης
(2010), ως αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (2008-2014) καθώς και ως Μέλος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου & Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Ηρακλείου(2014). 

apostolakis hraklisΗρακλής Αποστολάκης 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1973, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1991 και διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο του Ηρακλείου τα τελευταία 16 χρόνια. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου από το 2008 έως το 2012.Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γιανναδάκη και έχει τρία παιδιά: τον Κώστα, τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη.

 

 

asariotakis

Ζαχαρίας Ασσαριωτάκης

Γεννήθηκε στο Λαγού του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. και εργάζεται ως μελετητής ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

 

 

 

astroulakis

 Νίκος Αστρουλάκης

 Είναι Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών. Έχει γεννηθεί το 1974 και κατοικεί μόνιμα στην πόλη του Ηράκλειου. Διαθέτει μακρόχρονη εργασιακή και ερευνητική εμπειρία. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της πολιτικής οικονομίας και των κοινωνικών                    οικονομικών, με επίκεντροτις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας σε τοπικό, εθνικό, και διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.    

 

bardakiΜέλπω Βαρδάκη

Είναι 26 χρονών, κάτοικος Βασιλειών Ηρακλείου και απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Ε.Μ.Π.
«Ως κομμάτι της νεολαίας που βιώνει τα αποτελέσματα 4 χρόνων μνημονίων, πιστεύει ότι τα πραγματα μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι τη διέξοδο θα τη βρούμε εμείς. Μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε ένα δήμο ανάχωμα στις μνημονιακές πολιτικές, δίνοντας λύσεις θετικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό, τη δημοκρατία. Δε χρειαζόμαστε εκπροσώπους–σωτήρες για να βρούνε λύσεις στα δικά μας προβλήματα. Χρειαζόμαστε να συναντηθούμε ξανά, στις γειτονιές μας, στην πόλη μας. Να οργανώσουμε συνελεύσεις, να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας, τις ανάγκες μας και να βρούμε τρόπους να τα λύσουμε μαζί».

bardaki popiΚαλλιόπη Βαρδάκη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο,όπου και κατοικεί. Γονείς της, ο Κώστας Βαρδάκης και η Κατερίνα Γαρεφαλάκη.Είναι 24 ετών, τελειόφοιτη της Ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ανήκει στη νέα γενιά,που βρίσκεται στο περιθώριο,που ωθείται στην ανεργία και τον ξενιτεμό.Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχει στους αγώνες του ελληνικού λαού για μια ζωή με δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

«Έχουμε χρέος να βγούμε από την ατομικότητα μας για να ξαναγίνουμε κοινωνία, για να χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι υπηρέτες της καταστροφής. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, με συμμετοχή, συναπόφαση και συνευθύνη. Για την πόλη και τη χώρα μας. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.»

basilakisΓιώργος Βασιλάκης
Γεννήθηκε στον Πατσίδερο Ηρακλείου το 1960. Σπούδασε Ιατρική στην Παβία της Ιταλίας. Στην συνέχεια έκανε ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Έκτοτε εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, για ένα σύντομο διάστημα και έπειτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα ως επιμελητής ακτινοδιαγνωστικής. Από τα μαθητικά του χρόνια βρέθηκε κοντά στους αγώνες της Αριστεράς, οραματιζόμενος μια διαφορετική κοινωνία.

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 8
 

Δημοφιλή

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Δημοτική Κίνηση
"Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες"
Γιαννίκου 32-34
Ηράκλειο ΤΚ:71201
Τηλέφωνο :2810-241538
e-mail: filopolis@filopolis.gr

                        Επικοινωνία με τις διαμερισματικές ομάδες
Ομάδα 1ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε Ν. Αλικαρνασσού
Ομάδα 2ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Γοργολαΐνι
Ομάδα 3ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Τεμένους
Ομάδα 4ης Δημοτικής Κοινότητας                        Δ.Ε. Παλλιανής
Ομάδα Δημοτικής Κοινότητας Βασιλειών